Regler för volontärer

Regler för volontärer på Stavgard


För att vara volontär ska du vara medlem i Föreningen Stavgard - varmt välkommen att bli medlem!


Din klädsel ska stämma med gårdens tidsepok, som sträcker sig från 500-talet till 900-talet. Vi arbetar just nu med en ny dräktguide. Om du är intresserad av att vara volontär och har frågor om vad som gäller för dräkter på Stavgard är du tillsvidare välkommen att maila kaptenelin@icloud.com Under öppettid

När Stavgard är öppet för besökare ska alla moderna föremål hållas dolda. Mobiltelefoner ska stå på tyst/flygläge. Glasögon ska undvikas – men kan godkännas om det finns särskilda skäl. Solglasögon får inte användas. Du som har en funktionsnedsättning får naturligtvis använda de hjälpmedel du behöver.


Matlagning över öppen eld sker i anvisade eldstäder och du använder tidstypiska matlagningskärl, liksom husgeråd och tallrikar och bestick.


Om du vill sälja något hantverk får du göra det utanför området.


Det finns anställda medarbetare som ansvarar för guidningar, annonserade aktiviteter, butiken, entré mm.Allmänna regler

För att inte brunnen ska sina måste vatten användas sparsamt och med försiktighet. De som bor på gården uppmuntras att ta med dricksvatten och våtservetter.


Eldning i husen sker med en liten eld. Elden lämnas inte utan uppsikt. Annan eldning sker på anvisade platser. Den som tänder en eld har också ansvar för den och att den blir ordentligt släckt.


Alla ansvarar för sina egna sopor, de skall medtagas från Stavgard då man lämnar platsen.


Ingen rökning på Stavgard.